ΜΙΚΡΑΣΙΑ... ΦΕΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

Από την εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος , στις 7 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο «Μικρασία… φεύγαμε και για σένα λέγαμε».

Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδελφείας τίμησε τις προσφυγικές της ρίζες με μια εντυπωσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τη βραδιά στην οποία συμμετείχε το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, έντυσαν με τις μουσικές τους ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Γιάννης Παυλόπουλος, η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συμμετείχαν ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, ο χορευτικός όμιλος «Ειρήνη», το εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού και η χορευτική ομάδα ενορίας Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ν.Ηρακλείου. Οι εξαιρετικές φωνές του Ζαχαρία Καρούνη, της Σοφίας Μάνου και της Χαριτίνης Πανοπούλου ζέσταναν τη βραδιά αναδεικνύοντας το μεγαλείο του μικρασιατικού πολιτισμού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Ζαχαρίας Καρούνης ενώ την σκηνική επιμέλεια είχε η κ. Σοφία Σπυράτου.

Το Χορευτικό Εργαστήρι Ν. Ιωνίας έλαβε μέρος αποδίδοντας χορούς του Ποντιακού Ελληνισμού, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό των περίπου δύο χιλιάδων θεατών. Τους χορευτές πλαισίωσαν οι μουσικοί του «Ευξείνιου Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου» με επικεφαλής τον Δημήτρη Καρασσαβίδη. Στη συνέχεια το Εργαστήρι ταξίδεψε τους θεατές με άρωμα Πόλης στην κοιτίδα του μικρασιατικού πολιτισμού, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα. Την παρουσίαση των χορών επιμελήθηκε ο κ. Δημήτρης Μήτσης και η κ. Μάνθα Ζήβα, ενώ οι εντυπωσιακές φορεσιές που έντυσαν τους χορευτές ανήκουν στο βεστιάριο της κ Κατερίνας Βάλβη και Νίκης Αγιασματζή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;