Συνεντευξη Παναγιωτιδη Ιωσηφ στο Rodopolisblog (7-3-2019)



Πιστο το Rodopolisblog στις υποσχεσεις του ενοψει των επερχομενων δημοτικων εκλογων φιλοξενει σημερα συνεντευξη του υποψηφιου δημαρχου Ιωσηφ Παναγιωτιδη,επικεφαλης της παραταξης ''ΕΝΩΣΙ-ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΙΝΤΙΚΗ''.

4 κοινες ερωτησεις,οι απαντησεις κριτηριο ψηφου....


 1.       Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης. Ένα θέμα δυστυχώς με ιστορικό και το λέμε αυτό γιατί κρατάει στο χρόνο χωρίς να βλέπουμε πρόοδο. Πριν λίγα χρόνια είχαν γίνει κάποιες ανακοινώσεις που δεν οδήγησαν σε τελική δρομολόγηση του έργου. Είναι στις προτεραιότητές σας; Ποιες οι ευθύνες για το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο; Ποιες ενέργειες θα κάνετε σχετικά;

Σας ευχαριστω θερμα για την προσκληση και την ευκαιρια που μου δινετε να ενημερωθουν οι δημοτες μας.

Η μεριμνα για τα σχολεια,θα αποτελεσει κεντρικη μας επιλογη κατα την ερχομενη τετραετια.Το δημοτικο σχολειο Ροδοπολης δεν πληροι δυστιχως τα κριτηρια ενος συγχρονου σχολειου.
Οι ευθυνες προφανως ανηκουν σε αυτους που ειχαν την ασκηση της εξουσιας.Η κυρια αιτια της μη υλοποιησης μεχρι τωρα,ειναι η ελλειψη βουλησης για την πραγματοποιηση.
Τον Μαρτιο του 2017(πριν δυο χρονια)εγινε μια επισκεψη στην περιφερεια απο τον δημαρχο,(οχι απο δικη του πρωτοβουλια οπως ο ιδιος ομολογησε σε τοπικο καναλι)αλλα μετα απο προσκληση του καικατατεθηκε αιτημα να ενταχθει στον σχεδιασμο απο τα τυχον περισσεματα του προγραμματος.Εκτοτε δεν γνωριζω καποια αλλη εξελιξη.
Ολα γινονται με εγκαιρο σχεδιασμο και επιμονη διεκδικηση και οχι με χαλαρες επισκεψεις εντυπωσιασμου.Εμεις ως δημοτικη αρχη θα φθασουμε μεχρι εκει που χρειαζεται,προκειμενου να δουμε ενα σχολειο που να ανταποκρινεται στις συγχρονες απαιτησεις της εποχης.Εχουμε δωσει μεχρι σημερα δειγματα γραφης στα σχολεια του Σιδηροκαστρου,ως εθελοντες στην παρουσα φαση,με τους συλλογους γονεων ανεβαζοντας τις τεχνολογικες υποδομες σε ενα ευρωπαικο επιπεδο.Το δημοτικο σχολειο Ροδοπολης θα παρει τον δρομο του. Αυτο ειναι δεσμευση.


2.       Η περιοχή μας είναι και τουριστική περιοχή εκτός των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. Ο Δήμος θεωρείτε βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση; Τι μπορεί να γίνει παραπάνω;

Εάν βοηθάει ο δήμος στον τομέα αυτόν το γνωρίζουν οι κατά τόπους δημότες καλύτερα από εμένα διότι το βιώνουν.
Στον τουρισμό έχουμε σχεδιάσει παρεμβάσεις ουσιαστικές και στοχευμένες  μέσα σε ένα ενιαίο τυποποιημένο πλαίσιο χωρίς αποσπασματικές και σπάταλες ενέργειες εντυπώσεων  που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και όφελος:

Δημιουργία πολλών και ποικίλων επισκέψιμων στόχων σε ελκυστικές επιχειρήσεις, υπάρχουν πολλές στην περιοχή μας,  ώστε να γίνουν βιωματικές εμπειρίες για τους επισκέπτες  και ταυτόχρονα να τις ενισχύουν οικονομικά.
Δημιουργία κλειστών περιπατητικών διαδρομών και στις τρείς δημοτικές ενότητες της Σιντικής,  πλήρως εξοπλισμένων , σύγχρονων, με αποτυπωμένη διαβάθμιση του  βαθμού δυσκολίας ώστε να εξυπηρετούνται ακόμη και οι πιο απαιτητικοί επισκέπτες του είδους.

Συνεχής και σωστή ενημέρωση με κάθε πρόσφορο και πρωτότυπο μέσο επιλεγμένων ομάδων στόχων ( περιπατητές , παρατηρητές, συλλέκτες ,φυσιολάτρες κτλ) που είναι εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής
Στήριξη με κάθε πρόσφορο και ουσιαστικό τρόπο κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχείρησης κοινωνικής βάσης  που σκοπό πέραν του ιδιωτικού οφέλους έχει την ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικού  προορισμού.
Για τον σκοπό αυτό θα επικεντρωθούμε :

ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ : Αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες με την παροχή κάθε σύγχρονης διευκόλυνσης για την ένταξή τους σε προγράμματα ανάπτυξης και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Προστασία του περιβάλλοντος στον αστικό – οικιστικό ιστό και δράσεις για την δημιουργία αισθητικά αναβαθμισμένων περιοχών και χώρων σε κάθε περιοχή και γειτονιά.
Συνεχής ενημέρωση όλων των δημοτών για την σημασία και την αξία της προστασίας  του περιβάλλοντος αρχίζοντας από τα σχολεία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ  της πόλης δημιουργώντας ένα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ περιβάλλον ΦΙΛΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ προς τον δημότη.

 Με το πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ που έχουμε σχεδιάσει θα υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν πολιτιστικά δρώμενα με την συνεργασία και διευκόλυνση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  όχι μόνο στις επίσημες γιορτές αλλά αναλογικά σε όλες τις εποχές του χρόνου.  Ως στόχο θεωρούμε όχι μόνο τα οικονομικά μεγέθη αλλά και την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  και  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ τροφή της κοινωνίας ως ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ όλων των υπαρχόντων επισκέψιμων χώρων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό , το φυσικό κάλος  και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Μελέτη της ίδρυσης ΔΗΠΕΘΕ Σιντικής  με την συνδρομή και αξιοποίηση όλων των καταξιωμένων δημοτών μας στο χώρο αυτό με την συμμετοχή όλων των << ανήσυχων >> πολιτών που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Δημιουργία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στην περιοχή , ευρωπαϊκής εμβέλειας .που κάθε χρόνο θα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον , θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και θα συμβάλει στην καθιέρωση της Σιντικής στην συνείδηση του κόσμου ως ενός δήμου ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ
Δημιουργία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να δημιουργήσουν και στους δημότες να απολαύσουν.

Καταξίωση της Σιντικής ως πρότυπο δήμου που εξαντλεί τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στήριξη των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ  κάθε είδους ( ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ- ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ-ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη και προβολή της περιοχής και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  του θεσμού ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  όπου θα δίνεται η ευκαιρία της δημιουργικής απασχόλησης των γυναικών . Χώροι όπου θα μπορούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά με δράσεις και θέματα  που οι ίδιες θα επιλέγουν.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ προς εξυπηρέτηση κάθε δράσης , με την ΑΝΤΛΗΣΗ  και εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου προς τον σκοπό αυτό, ευρωπαϊκού κονδυλίου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ.


 3. Η συνεργασία με την Περιφέρεια είναι αυτή που πρέπει; Είμαστε ευχαριστημένοι από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή μας;

Για το οδικό δίκτυο τι πρέπει να γίνει ώστε να μας ακούσουν
Η σχέση του δήμου με την περιφέρεια; ήταν άσκοπα συγκρουσιακή σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται αγαστή συνεργασία χωρίς "πολιτικές" σκοπιμότητες. Το θέμα του άξονα μπορεί να λυθεί μόνο με σωστή και σοβαρή διεκδίκηση χωρίς να μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και η μή πίεση των πολιτικών μας "φίλων". Εμάς μας ενδιαφέρουν οι δημότες μας , αυτούς υπηρετούμε !!



4. Το λιμανάκι της Κερκίνης οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε για το καλό ευρύτερα της περιοχής. Τι πρέπει να γίνει και τι δεν έγινε;

Αυτό που δέν έγινε μπορείτε να το δείτε στις εξαγγελίες του 2010 και του 2014  απο την παρούσα δημοτική αρχή
Για την Κερκίνη. που είναι το στολίδι της περιοχής, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό μας στην τοπική κοινωνία και να τον  υλοποιήσουμε μετά από διαβούλευση. Έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο για το Λιμανάκι Κερκίνης και Μανδρακίου όπως αυτά υπάρχουν σε λίμνες της Ευρώπης, ώστε να εξυπηρετεί και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην λίμνη αλλά και τους επισκέπτες. Η προβλήτα και η πρόσβαση στην λίμνη θα γίνουν με σύγχρονα πρότυπα, χωρίς να προσκρούουμε σε κώλυμα από τις συνθήκες προστασίας της λίμνης. Προστασία δεν σημαίνει εγκατάλειψη αλλά εφαρμογή μοντέρνων και σύγχρονων μεθόδων που δεν την επηρεάζουν.   


Θα θελατε να προσθεσετε κατι ακομη κυριε Παναγιωτιδη?


Θα ήθελα εδώ να προσθέσω οτι ως νέα δημοτική αρχή έχουμε δεσμευτεί για την δημιουργία μίας μόνιμης βάσης ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στην περιοχή, έχοντας εξασφαλίσει ήδη ΔΩΡΕΑΝ το όχημα και την εκπαίδευση του προσωπικού στο εξωτερικό, που θα λύσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μία περιοχή που είναι εντελώς εκτεθειμένη. Αυτό σε συνδυασμό με την Ομάδα Αρωγής Σιντικής(ΟΑΣΙ) που λειτουργεί εθελοντικά εδώ και 10 χρόνια  και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στους δημότες που το έχουν ανάγκη, κάθε αναγκαίο παραϊατρικό υλικό ώστε να απολαμβάνουν αξιοπρεπή φροντίδα απο τους οικείους τους 

Υπάρχουν άλλα δύο θέματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
1. Η δημιουργία σταθμού διανυκτέρευσης και ανάπαυσης οχημάτων διεθνών μεταφορών με σύγχρονη υποδομή παροχής υπηρεσών ασφάλειας, μεταφόρτωσης, ενέργειας, διαδυκτίου, τροφής. (24 θέσεις εργασίας)

2. Σύστημα εικονικού δικτύου αγωγών αερίου  με το σύστημα trailers όπου θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης αερίου αρχικά στην βιοτεχνική ζώνη και στην συνέχεια σε οικιακούς χρήστες.
Περισσότερα στον ιστότοπος μας www.iosifpanagiotidis.gr

Ελπίζω οι δημότες μας στις επερχόμενες εκλογές να κάνουν τις επιλογές που θεωρούν καλύτερες για τον τόπο . 
Εμείς είμαστε εδώ. 
Σας ευχαριστώ πολύ

Να ευχαριστησουμε και εμεις με την σειρα μας τον κυριο Παναγιωτιδη για τον χρονο που μας διεθεσε με στοχο την υλοποιηση αυτης της συνεντευξης,προς οφελος των συνδημοτων μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;