Συνεντευξη Ολγας Φυταγκουριδου στο Rodopolisblog (17-3-2019)



Στα πλαισια της προεκλογικης περιοδου  την οποια διανυουμε σημερα το Rodopolisblog φιλοξενει την συνεντευξη της υποψηφιας δημαρχου Σιντικης ,Ολγας Φυταγκουριδου.

Να υπενθυμισουμε οτι οι ερωτησεις ειναι κοινες για ολους τους υποψηφιους δημαρχους.

Ας ξεκινησουμε......


1.       Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης. Ένα θέμα δυστυχώς με ιστορικό και το λέμε αυτό γιατί κρατάει στο χρόνο χωρίς να βλέπουμε πρόοδο. Πριν λίγα χρόνια είχαν γίνει κάποιες ανακοινώσεις που δεν οδήγησαν σε τελική δρομολόγηση του έργου. Είναι στις προτεραιότητές σας; Ποιες οι ευθύνες για το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο; Ποιες ενέργειες θα κάνετε σχετικά;




  1. Το θέμα της κατασκευής νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, το γνωρίζω πολύ καλά διότι, όπως γνωρίζετε, έχω την τιμή να υπηρετώ στο σχολείο αυτό τα τελευταία 18 χρόνια. Υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα και το θέμα χρονίζει. Τα ψέματα και ανακολουθίες τα τελευταία χρόνια περίσσεψαν. Ο απερχόμενος Δήμαρχος το εμφάνιζε – περίπου- πως επίκειται η άμεση κατασκευή του. Είδατε κανένα καινούριο σχολείο; Όχι, βέβαια! Ποια είναι η αλήθεια: για να κατασκευαστεί το νέο διδακτήριο πρέπει να γίνουν κάποια  πράγματα τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα. Και, αυτό γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα και, απλά, το εκμεταλλεύτηκαν, κάνοντας κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως μεγαλόστομες εξαγγελίες που δεν είχαν καμία βάση. Μεγάλα λόγια με αποδέκτη τον πολίτη που όμως βαρέθηκε να ακούει μεγάλα λόγια και απαιτεί πράξεις. Ποιες είναι αυτές; Αρχικά να επιλυθούν τα προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να υποβάλλουμε πρόταση σε κανένα πρόγραμμα. Όταν γίνει αυτό, πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Περιφέρεια ώστε δίνοντάς της μια ώριμη, άρτια και ολοκληρωμένη μελέτη να δώσει το πράσινο φως.



2.       Η περιοχή μας είναι και τουριστική περιοχή εκτός των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. Ο Δήμος θεωρείτε βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση; Τι μπορεί να γίνει παραπάνω;

Ο Δήμος μας, η παρούσα δημοτική αρχή, δεν έκανε απολύτως τίποτε για να βοηθήσει στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών που θα κάνει θελκτικότερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Έχουμε τόσα να αναδείξουμε, έχουμε τόσα να προβάλλουμε, αλλά εμείς είμαστε απελπιστικά ανεπαρκείς σε σημείο εγκληματικό. Λίμνη Κερκίνη, Ρούπελ, Μπέλλες, Άγγιστρο, Λουτρά Σιδηροκάστρου, Μουσείο Παλαιοντολογίας Θερμοπηγής, Κάστρο Σιδηροκάστρου, Ενυδρείο Βυρώνειας τόσα και τόσα. Ποιος Δήμος μπορεί να ισχυριστεί πως έχει περισσότερα; Πέρα από τις δράσεις στο Ρούπελ που και αυτές πρέπει να ενταθούν, στα υπόλοιπα είμαστε ένα μεγάλο μηδενικό. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν άμεσα. Και  εμείς είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό. Με πρόγραμμα, σχεδιασμό και στρατηγική δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε βήμα βήμα το project της τουριστικής ανάδειξης του Δήμου Σιντικής.



3.       Η συνεργασία με την Περιφέρεια είναι αυτή που πρέπει; Είμαστε ευχαριστημένοι από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή μας; Για το οδικό δίκτυο τι πρέπει να γίνει ώστε να μας ακούσουν;


Για το επίπεδο συνεργασίας του Δήμου μας με την Περιφέρεια πρέπει να αποταθείτε στη σημερινή διοίκηση.  Προσωπικά θεωρώ πως οι επεμβάσεις της Περιφέρειας στον Δήμο μας είναι ελάχιστες. Να μας πουν όμως οι ιθύνοντες ποιος φταίει γι’ αυτό. Ο Δήμος; Η Περιφέρεια; Το επίπεδο συνεργασίας τους;  Αλλά πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τα του οίκου μας. Αν εμείς δεν καταρτίζουμε μελέτες, δε σχεδιάζουμε, δεν προτείνουμε τι να κάνει η Περιφέρεια. Να τα κάνει αυτή για μας; Για το μεγάλο πρόβλημα του οδικού δικτύου, γνωρίζω πως πέρα από τις όποιες επεμβάσεις έγιναν το τελευταίο διάστημα, προγραμματίζονται κι άλλες. Ας ελπίσουμε πως στο άμεσο μέλλον θα μετακινούμαστε σε ένα σωστό οδικό δίκτυο και δε θα κινδυνεύουμε κάθε στιγμή.



4.       Το λιμανάκι της Κερκίνης οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε για το καλό ευρύτερα της περιοχής. Τι πρέπει να γίνει και τι δεν έγινε;



Η Λίμνη της Κερκίνης είναι το βαρύ όνομα του Δήμου μας. Είναι ο τόπος που τον γνωρίζει όλη η ελληνική επικράτεια, είναι ο τόπος που, ακόμα και σ΄αυτήν την κατάσταση, δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών.  Είναι ο τόπος που επιβάλλεται να είναι το συνώνυμο του Δήμου Σιντικής. Τι έπρεπε να γίνει; Πρώτα από όλα να διεκδικήσουμε από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου τον χώρο στο Λιμανάκι γιατί ανήκει σ’ αυτήν. Γνωρίζω πως το αιτηθήκαμε χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Και, από κει και πέρα, να προχωρήσουμε σε έργα και δράσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και στις διεθνείς συνθήκες που προστατεύουν όλο το οικοσύστημα της λίμνης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του μεγάλου τουριστικού προϊόντος που είναι η λίμνη Κερκίνη.



Ευχαριστουμε την κυρια Ολγα Φυταγκουριδου για τον πολυτιμο χρονο τον οποιον διεθεσε στο Blog μας προς ενημερωση των συνδημοτων μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;