Η κατάσταση στο στρατόπεδο της Ροδόπολης και μία πρόταση!


 


Ένα από τα σημεία που χαρακτηρίζουν τη Ροδόπολη είναι το πρώην στρατόπεδό που για χρόνια ήταν σημείο αναφοράς αλλά και αποτέλεσε έναν από τους οικονομικούς πυρήνες μαζί με τον ΟΣΕ, το παζάρι κτλ
Όσα χρόνια και αν περάσουν χιλιάδες πολίτες ανά την Ελλάδα θα αναφερθούν στη Ροδόπολη χάρη στο πέρασμά τους από εδώ ως φαντάροι.
Σήμερα αυτός ο χώρος, το πρώην στρατόπεδο της Ροδόπολης έρχεται στην επιφάνεια μόνο για δυσάρεστους λόγους όπως πχ το ότι κάποιοι πολίτες χρησιμοποίησαν μέρος του για να πετάξουν σκουπίδια και ποτέ για να γίνει μία συζήτηση ως προς τι μέλλον θέλουμε για το χώρο αυτό και πως μπορεί να αποτελέσει εκ νέου σημείο αναφοράς για τη Ροδόπολη και την περιοχή όλη. Παρόμοια προβλήματα συναντάμε και σε άλλα πρώην στρατόπεδα του Δήμου μας όπως στα Άνω Πορόια , στη Βυρώνεια κτλ




Εμείς όμως σήμερα ως Rodopolis blog θα αναφερθούμε στο στρατόπεδο της Ροδόπολης τώρα αλλά θα επανέλθουμε και για τα άλλα στρατόπεδα πάλι με προτάσεις.
Μία αρχή είναι να ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι που ανήκει. Να δούμε βάσει του ιδιοκτησιακού τι μπορούμε να κάνουμε , να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε στο τέλος. Να περάσει στο Δήμο είναι μία πρώτη αρχή αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει χωρίς σχέδιο και όραμα.
Είναι ένας μεγάλος χώρος που αυτή τη στιγμή δυστυχώς είναι σε άθλια κατάσταση, με τα χόρτα να το «πνίγουν» σχεδόν κυριολεκτικά και φανταζόμαστε και τα κτήρια σε τι κατάσταση θα είναι. Μπορεί όμως εύκολα να γίνει ένας νέος πνεύμονας ανάπτυξης για το τόπο.





Γιατί όχι να γίνουν χώροι αναψυχής, άθλησης, δραστηριοτήτων και γενικά μέσα από ένα δημόσιο διάλογο και μέσα από μελέτες για τις ανάγκες του τόπου να διασφαλιστεί η αξιοποίηση του στρατοπέδου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Να κάνει ο Ολυμπιακός Ροδοπόλεως ένα βοηθητικό γήπεδο για τις προπονήσεις του ώστε να μην επιβαρύνεται το γήπεδό του τόσο πολύ και στα μέσα κάθε χρονιάς να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το χορτάρι. Να αξιοποιηθεί το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στο στρατόπεδο και οι άλλοι χώροι άθλησης.

Εμείς όμως δεν θέλουμε να μείνουμε στις ευχές και στις γενικές προτάσεις και για αυτό θα σημειώσουμε μία πρόταση που θεωρούμε ότι θα γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών.
Σαφώς πρώτα να καθαριστεί γιατί σήμερα η εικόνα αυτή μας προσβάλει και δεν μας αξίζει να ζούμε δίπλα σε «ζούγκλα» αλλά στη συνέχεια γιατί να μην γίνει σε ένα από τα τόσα κτήρια ένας χώρος μουσείο για την ιστορία του στρατοπέδου ώστε κάθε ένας που πέρασε από εδώ να μπορεί να το επισκεφτεί.


Σιγά σιγά και με σχετικό κάλεσμα να βρούμε φωτογραφίες, να αναζητήσουμε από το Υπουργείο αρχείο και υλικό και να ολοκληρώσουμε ένα χώρο που θα τιμάει τη Ροδόπολη και δεν θα ξεχαστεί ποτέ αυτό που τόσα χρόνια ήταν εκεί και φιλοξένησε χιλιάδες νέους. Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Το πρώτο βήμα είναι να βρούμε το όραμα που χρειάζεται ο τόπος μας και να μην αποδεχόμαστε την αδράνεια.
Σίγουρα θα συμφωνήσουμε ότι σε κανέναν δεν αρέσει η κατάσταση όπως είναι τώρα.

























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;