Συνεντευξη Δεβελασκα Στυλιανου,Υποψηφιου Περιφερειακου Συμβουλου στο Rodopolisblog



Συνέντευξη για το Rodopolis blog από τον υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Δεβελασκα Στυλιανο με τον συνδυασμό ¨ Απόστολος Τζιτζικώστας  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨



Καλησπέρα σας κ. Δεβελασκα και σας ευχαριστούμε θερμά που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας για να σας θέσουμε λίγες ερωτήσεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Κερκίνης.


 Όπως γνωρίζετε η Ροδόπολη προσπαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα να πετύχει την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου που είναι ανάγκη για το τόπο μας. Η περιφερειακή αρχή πριν χρόνια είχε δηλώσει ότι το θέμα προχωράει αλλά δεν προχώρησε… Θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σας για το θέμα, αν το γνωρίζεται και πως το αντιμετωπίζετε.


Καταρχην θα ηθελα με την σειρα μου να σας ευχαριστω για την προσκληση.
Ειναι ενας τροπος  να εκφρασω δημοσια τις αποψεις μου σε θεματα τα οποια αφορουν αμεσα την περιοχη μας.
 Το θεμα του σχολειου ειναι προτεραιοτητα για την περιοχη.
Θα γινουν ολες οι απαραιτητες ενεργειες ετσι ωστε να ολοκληρωθει το εργο αν και εχει φτασει σε ενα καλο σημειο. Εχει ξεκινησει και μενει να υλοποιηθει η μελετη.
Μεσα απο το προγραμμα Ε.Σ.Π.Α. θα γινει η χρηματοδοτηση,ενω υπαρχει προταση απο το νυν Περιφερειαρχη κο Τζιτζικωστα ετσι το εργο να μπει στην τελικη ευθεια.
Πιστευω οτι μεσα στο 2020 θα ειναι προτεραιοτητα για την Παιδεια.



Είναι γνωστό  σε όλους ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής μας είναι σε άθλια κατάσταση, από τη γέφυρα του Στρυμόνα στο Νέο Πετρίτσι έως την Καστανούσσα, το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο και δυστυχώς το πληρώνουμε όχι μόνο υλικά αλλά και με ζωές.Πρέπει επιτέλους η Περιφέρεια να δει και την περιοχή μας, ποια είναι η θέση σας;


Σε ολο το οδικο δικτυο του Νομου Σερρων γινονται παρεμβασεις και ειδικα στο κομματι Καστανουσσα-Σιδηροκαστρου εχουν πραγματοποηθει σημαντικες επισκευες στο οδοστρωμα ενω μεσα στο 2020 θα ολοκληρωθει ολη η πορεια του εργου.
Η μελετη ειναι παρα πολυ μεγαλη για ολο το οδικο δικτυο.
Με την νεα χαραξη καποια κομματια τα οποια ειναι  επικινδυνα θα ομαλοποιηθουν.
Η ασφαλτοστρωση ξεκινησε ηδη απο Στρυμονικο - Ηρακλεια-Στρυμονοχωρι και στην επομενη φαση ειναι οτι δικτυο Καστανουσσα- Σιδηροκαστρου.


Το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής μας, παρά τα σημαντικά προβλήματα, εξυπηρετεί μία περιοχή μεγάλη αλλά κυρίως αποτελεί το μόνο ΜΜΜ. Τι περιθώρια υπάρχουν από την Περιφέρεια να πιέσει ώστε να μην απαξιωθεί εν όψει και της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας»


Επειδη εχουμε να κανουμε με το πλεον ακριτικο σημειο του Νομου θα πρεπει να γινουν παρεμβασεις στο θεμα του Σιδηροδρομικου δικτυου.
Θα πρεπει να μπουν καποια  νεα δρομολογια τα οποια να μπορουν να εξυπηρετουν ολο το Νομο Σερρων και ειδικα εδω την περιοχη μας αφου ως γνωστο ειναι το μονο Μ.Μ.Μ. το οποιο εξυπηρετει μεγαλο μερος του Δημου Σιντικης.

Τέλος όπως γνωρίζετε η περιοχή μας είναι η πλέον τουριστική στο Νομό Σερρών αλλά σε αυτή τη κατεύθυνση δεν βοηθάει καθόλου η Περιφέρεια. Νομίζετε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει; Ποια η θέση σας.

Η περιοχη μας ειναι η πλεον τουριστικη  και νομιζω η περιφερεια ειναι διπλα στον Νομο.
Θα πρεπει να γινουν περισσοτερες παρεμβασεις  και απο τους επαγγελματιες ,φυσικα,αλλα θα θελαμε να το δουμε πιο σφαιρικα το θεμα και στην περιφερεια.
Υπαρχει μεγαλη επισκεψιμοτητα και θα πρεπει να επικεντρωθουμε και σε καποια ζητηματα τα οποια αφορουν  και τους Δημους,Σιντικης-Ηρακλειας.
Η λιμνη Κερκινη καταλαμβανει μεγαλο μερος  του τουριστικου ενδιαφεροντος  οποτε θα πρεπει να προωθηθει και να διαφημιστει.
Θα πρεπει να δωσουμε μεγαλυτερη βαση στην εξυπηρετηση των επισκεπτων και στο τι μπορουν να εκμεταλευτουν ερχομενοι στην περιοχη μας ετσι ωστε να γινει καλυτερη διαφημιση απο το ιδιο το κοινο.

Θα θελατε να προσθεσετε κατι?


Προσωπικα για εμενα, πρεπει να επικεντρωθουμε περισσοτερο στην υγεια και στην παιδεια.
 Με ολες μου τις δυναμεις, ομως ,θα πιεσω οσο μπορω ετσι ωστε να γινουν ουσιαστικες κινησεις προς οφελος των δημοτων και  των επισκεπτων μας σε ολα τα ζητηματα τα οποια αφορουν την περιοχης μας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;