"Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Παπαστεργίου στη Ροδόπολη"



Την Τετάρτη 15/5  κλιμάκιο της παράταξης  "Πράξεις για τη Μακεδονία" με επικεφαλής τον Ιατρό Υποψήφιο Περιφερειάρχη  κ. Παπαστεργίου Χρήστο, τον Υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο κ. Πουλτουρτζίδη Δημήτριο και στελέχη της παράταξης, επισκεφθηκαν την λαική στη Ροδόπολη , το Κέντρο Υγείας Ροδοπόλεως , το Φορέα διαχείρισης Κερκίνης και το Σιδηρόκαστρο.

Μερα λαικης αγορας για την Ροδοπολη και ο κος Παπαστεργιου συστηθηκε και συνομιλησε με παραγωγους ,πωλητες και τοπικους επιχειρηματιες οι οποιοι μοιραστηκαν μαζι του προβληματισμους, ζητωντας λυσεις.

Τελευταια σταση της επισκεψης στην Ροδοπολη το Κεντρο Υγειας .
Ο κος Παπαστεργιου συνομιλησε με την Διεθυντρια και εργαζομενους της βαρδιας.




Aκολουθει συνεντευξη του Δημητρη Πουλτουρτζιδη,υποψηφιου περιφερειακου συμβουλου






Καλησπέρα σας κ. Πουλτουρτζίδη και σας ευχαριστούμε θερμά που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας, να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας εκ μέρους της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» με επικεφαλής τον κ. Παπαστεργίου, για να σας θέσουμε λίγες ερωτήσεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Κερκίνης.

 Ας πάμε όμως απευθείας στις ερωτήσεις :
1)            Όπως γνωρίζετε η Ροδόπολη προσπαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα να πετύχει την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου που είναι ανάγκη για το τόπο μας. Η περιφερειακή αρχή πριν χρόνια είχε δηλώσει ότι το θέμα προχωράει… Θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σας για το θέμα και πως το αντιμετωπίζετε.
Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία, διάβασα ότι οι ερωτήσεις σας είναι προς όλες τις παρατάξεις και σας συγχαίρω καθώς ο τόπος μας έχει ανάγκη ένα σωστό δημόσιο διάλογο για να τεθούν τα προβλήματα και οι προβληματισμοί.
Γνωρίζουμε το θέμα σχετικά με το Δημοτικό σχολείο της Ροδόπολης, έχουμε πλήρη ενημέρωση και από ανθρώπους της περιοχής σας που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να ενημερώσουν φορείς και πολιτικές συλλογικότητες και ξέρουμε ότι «σέρνεται» μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι το θέμα προχωράει αλλά δεν προχώρησε… ο κόσμος έχει βαρεθεί τα «κατόπιν ενεργειών» που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν έγινε καμία πρόοδο στο θέμα ενώ μελέτες από όσο γνωρίζω υπάρχουν. Υπάρχουν ευθύνες σχετικά. Σας θυμίζω ότι πρόσφατα «έτρεξε» από την Περιφέρεια πρόγραμμα χρηματοδότησης σχολικών μονάδων και δεν υπήρχε καν πρόταση για το Δημοτικό της Ροδόπολης.
Είναι ένα ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή και θα είναι άμεση προτεραιότητα της δικής μας διοίκησης καθώς έχουμε ξεκάθαρη θετική θέση για το θέμα, γνώση και πολιτική βούληση. Είναι μία ανάγκη να γίνει και πρέπει να το προχωρήσουμε.

2.            Είναι γνωστό θεωρούμε σε όλους ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής μας είναι σε άθλια κατάσταση, από τη γέφυρα του Στρυμώνα στο Νέο Πετρίτσι έως την Καστανούσσα, το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο και δυστυχώς το πληρώνουμε όχι μόνο υλικά αλλά και με ζωές.
Πρέπει επιτέλους η Περιφέρεια να δει και την περιοχή μας, ποια είναι η θέση σας;
Το οδικό δίκτυο όλου του Νομού έχει πρόβλημα. Την ίδια ώρα που η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών «περικυκλώνεται» από διόδια το οδικό δίκτυο πέρα του κεντρικού άξονα Προμαχώνα – Θεσσαλονίκη, είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και αν δει κανείς τα ποσά που έχουν δοθεί ανά Περιφερειακή ενότητα θα καταλάβει ότι για τις Σέρρες τα ποσά είναι υπερβολικά μικρά ακόμα και σε σχέση με άλλες Περιφερειακές ενότητες.
Ο κ. Παπαστεργίου στην πρώτη του κιόλας συνέντευξη στις Σέρρες αναφέρθηκε στο θέμα και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα αλλά δυστυχώς δεν λύνονται με «ευχές» και η τωρινή Περιφερειακή αρχή δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον πέρα από κάποιες κινήσεις «βιτρίνας» που θεωρώ ότι προσβάλουν τους κατοίκους που ζουν το πρόβλημα και το πληρώνουν ακριβά.


3.       Το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής μας, παρά τα σημαντικά προβλήματα, εξυπηρετεί μία περιοχή μεγάλη αλλά κυρίως αποτελεί το μόνο ΜΜΜ. Τι περιθώρια υπάρχουν από την Περιφέρεια να πιέσει ώστε να μην απαξιωθεί εν όψει και της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας»
Μεγάλο θέμα και δυστυχώς κανείς δεν το θέτει και πραγματικά μπράβο σας, καθώς οφείλουμε να το συζητήσουμε και να παρέμβουμε πριν είναι αργά. Η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα θετικό έργο που θα προσφέρει στην οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου.
Δεν περιλαμβάνει όμως τις Σέρρες και τη Δράμα. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει. Η Βόρεια περιοχή των Σερρών, κυρίως ο πρώην Δήμος Κερκίνης αλλά και του Νέου Πετριτσίου έχουν ως μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς το τρένο και πρέπει να συζητάμε την βελτίωση των υπηρεσιών και τίποτα άλλο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη γραμμή ενώνει δύο τελωνεία χωρών που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπό ένταξη (Βουλγαρία και Σκόπια) και αυτό προσφέρει εμπορική προοπτική.
Σε αυτά πρέπει να σταθούμε ώστε να διεκδικήσουμε , ακόμα και μέσω Δημοσίων επενδύσεων, να μην απαξιωθεί η Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Ροδόπολη – Σέρρες.

4.       Τέλος όπως γνωρίζετε η περιοχή μας είναι η πλέον τουριστική στο Νομό Σερρών αλλά σε αυτή τη κατεύθυνση δεν βοηθάει καθόλου η Περιφέρεια. Νομίζετε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει; Ποια η θέση σας.
 Σαφώς! Ξεκάθαρα. Η πλέον τουριστική περιοχή των Σερρών και δεν προβάλλεται πουθενά. Όσο τον δυνατόν περισσότεροι Έλληνες και ξένοι πρέπει να γνωρίσουν την περιοχή αυτή, τα Άνω Πορόϊα, τη Μακρυνίτσα, τα Πλατανάκια, το χωριό Κερκίνη , το όμορφο βουνό Μπέλες, το εμπορικό κέντρο της περιοχής την Ροδόπολη και όχι μόνο. Θα σας πω ένα στοιχείο μόνο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ από τον Προμαχώνα μπαίνει στην πατρίδα μας το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών που έρχονται οδικώς. Σε όλη τη διαδρομή που διανύουν εντός του Νομού Σερρών δεν υπάρχει καμία σήμανση – διαφήμιση που να προτρέπει να γνωρίσουν να επισκεφτούν ομορφιές του τόπου μας.
Το πεδίο δράσης σε αυτό το τομέα είναι τεράστιο αλλά θεωρώ πρέπει να είναι σε πλήρη συνεργασία με τους επαγγελματίες. Να είστε σίγουροι ότι μέσα από ένα διάλογο, που πρέπει να κάνουμε, θα βγουν πολλές σωστές προτάσεις και χρειάζεται μετά απλά πολιτική βούληση.

Σας ευχαριστώ θερμά ξανά και να σας ενημερώσω ότι θα επισκεφτεί την Ροδόπολη τις επόμενες μέρες ο κ. Παπαστεργίου και θα μας δοθεί η δυνατότητα να τα συζητήσουμε όλα αυτά με κάθε πολίτη.





























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;