ΔΩΡΕΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΙΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ



Σε μια πολυ ουσιαστικη και σημαντικη κινηση προεβη ο κος Γιωργος Τατσιος,φαρμακοποιος στο επαγγελμα,  θελοντας να κανει ασφαλεστερο τον χωρο του αθλητισμου στον δημο μας.


Δωρισε απινιδωτες σε ολα τα ενεργα σωματεια του δημου Σιντικης.

Μια κινηση αξια συγχαρητηριων και μιμησης......


Παρακατω η αναρτηση  στον προσωπικο του λογαριασμο στο Facebook


''Το 2007 είχα την τιμή να συνεργαστώ (λόγω ιδιότητας) με την UEFA στο τμήμα ανίχνευσης απαγορευμένων ουσιών (Anti-Doping Control). Ήρθα σε επαφή με αρκετούς ποδοσφαιριστές επιπέδου Champions League και κατανόησα επαρκώς την καταπόνηση που δέχεται το σώμα τους από την εξαντλητική άθληση. Ο εξονυχιστικός ιατρικός έλεγχος στον οποίον υποβάλλονται οι επαγγελματίες αθλητές τους προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από προβλήματα υγείας. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τους επαγγελματίες λόγω του ανύπαρκτου ή πλημμελούς ιατρικού ελέγχου. Το περιστατικό στο οποίο κατέρρευσε ο Δανός ποδοσφαιριστής Έρρικσεν και η σωτήρια επέμβαση του ιατρού με την χρήση απινιδωτή ανέδειξε το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία είτε ο αθλητής είναι επαγγελματίας είτε είναι ερασιτέχνης. Η ύπαρξη απινιδωτή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σε κάθε χώρο άθλησης. Μπορεί να σώσει ζωές. Το είδε ολόκληρος ο πλανήτης με την επαναφορά από τον θάνατο του Έρρικσεν. Αν δεν υπήρχε απινιδωτής δεν θα ζούσε! Θα μπορούσε να ήταν ο φίλος μας, ο συγγενής μας, ο συντοπίτης μας, ο γνωστός μας… Είναι γεγονός ότι οι χώροι άθλησης στην περιοχή του Δήμου Σιντικής στερούνται του ανάλογου εξοπλισμού, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αθλούμενων.
ΕΠΕΙΔΗ η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη,
ΕΠΕΙΔΗ η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα,
ΕΠΕΙΔΗ επιτέλους είναι ώρα για πράξεις,
ΕΠΕΙΔΗ ο Δήμος Σιντικής είναι ο τόπος της καρδιάς μας,
Αποφασίστηκε η ΔΩΡΕΑ απινιδωτών σε ΟΛΑ τα αθλητικά Σωματεία του Δήμου Σιντικής. Ήδη έγινε η επαφή με τους υπευθύνους των εν λόγω αθλητικών Σωματείων και διασφαλίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού για την χρήση τους με την ελπίδα να μην ζήσει ο τόπος μας κάποια τραγωδία. Με αυτήν την ενέργεια δηλώνω ΠΑΡΩΝ στον αγώνα για ασφάλεια, βελτίωση της ποιότητας ζωής και ανάπτυξης του τόπου μας!
Με τιμή
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Ενεργός Πολίτης Σιντικής''

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;