Τι ισχύει πλέον για το Νέο Δημοτικό σχολείο Ροδόπολης

 





Το Νέο Δημοτικό σχολείο που ελπίζει εδώ και πολλά χρόνια να αποκτήσει η Ροδόπολη καταρχάς είναι ανάγκη για το τόπο, είναι υποχρέωση της πολιτείας και κυρίως είναι δικαίωμα των παιδιών να έχουν ένα σύγχρονο σχολείο όπως παντού στην Ελλάδα.

 

Τίποτα όμως δεν γίνεται από μόνο του, δεν γίνεται με το ζόρι ή ακόμα χειρότερα δεν γίνεται από ανθρώπους που δεν θέλουν να το κάνουν…

 

Η αναφορά στο θέμα έχει γίνει ανέκδοτο κυριολεκτικά , ένα δικό μας γεφύρι της Άρτας. Αν σκεφτούμε πότε ξεκίνησε δηλαδή από εποχή Δήμου Κερκίνης και ότι βρισκόμαστε ακόμα σε τόσο χάλια σημείο τότε υπάρχουν ευθύνες. Σοβαρές ευθύνες απέναντι στους πολίτες.







 

Τα μόνα που έχει να επιδείξει το συγκεκριμένο έργο είναι οι όποιες προσπάθειες της διοίκησης Καρύδα είτε σε επίπεδο τοπικής παρέμβασης είτε σε Δημοτικής προσπάθειας και παρακαλούμε ας μας αντικρούσει κάποιος σχετικά γιατί μπορεί να κάνουμε και λάθος… κάνουμε όμως ; Μάλλον όχι.

 

Τα τελευταία χρόνια ένα έγγραφο παρέμβασης , επίσημο βέβαια, που πρέπει να απαντηθεί έχει «φύγει» από φορέα της Ροδόπολης ; Έχει δεσμευτεί κανείς για συγκεκριμένες δράσεις σχετικά με το έργο ; Έχουμε κανένα αποτέλεσμα ; Πιέσαμε όσο μπορούσαμε το Δήμο ή την περιφέρεια ; Ανέλαβε κάποιος θεσμικός παράγοντας συγκεκριμένη δράση ; Όχι!

 

Τι έχουμε ως δεδομένα πλέον ; Ότι η Περιφέρεια και συγκεκριμένα ο κ. Τζιτζικώστας , η κυρία Αραμπατζή από τη ΝΔ και ο Δήμαρχος το 2017 μας είπαν ξεκάθαρα ψέματα ότι έχει δρομολογηθεί το έργο, ότι είναι έτοιμο να μπει σε πρόγραμμα και δεν έγινε τίποτα και ακόμα χειρότερα δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν για να μπορεί να μπει σε πρόγραμμα.




 

Αυτά μας τα δήλωσε και ο κύριος Καραμανλής , τα έχουμε γράψει και εμείς αρκετές φορές στο blog μας.

 

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το Rodopolis blog έχει μόνο μία οπτική, το καλό της Ροδόπολης, την προώθηση ειδήσεων για τη Ροδόπολη και την ευρύτερη περιοχή και κυρίως να προσπαθεί να ενημερώσει όσο μπορεί όπου μπορεί σωστά χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο και παρακαλούμε διορθώστε μας όπου είμαστε λάθος στην αναφορά μας αυτή για το Δημοτικό Ροδόπολης.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια και το έχουμε αποδείξει με το ότι προβάλουμε στη σελίδα μας στο facebook του πάντες!  

 

Όποιος πράττει κάτι καλό για το τόπο μας εμείς το προβάλουμε.

 

Τώρα όμως το έργο που βρίσκεται λοιπόν ;

Δυστυχώς στο υπουργείο. Λέμε δυστυχώς γιατί ο Καλλικράτης και η αποκεντρωμένη διοίκηση έγινε για να αυτονομηθούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, να έχουν πόρους μέσα των προγραμμάτων και να μην έχουν ανάγκη τον πολιτικό για έργα, όπως σε προηγούμενες δεκαετίες.




 

Από την άλλη πλέον αν θέλουμε να γίνει το Δημοτικό και να μην χάσουμε άλλα 10 χρόνια ή παραπάνω μπορεί να γίνει μόνο μέσω δημοσίων επενδύσεων και αυτό σημαίνει να το κάνει ή να το ξεκινήσει το Υπουργείο Μεταφορών και σαφώς θα επικροτήσουμε την πρωτοβουλία αυτή αν γίνει.

Ελπίζουμε να μας διαψεύσει ο Δήμος , να είναι έτοιμος να εντάξει το σχολείο σε κάποιο πρόγραμμα και να «τρέξει» το έργο γρηγορότερα όπως άλλωστε μας υποσχέθηκε και προεκλογικά. Εμείς είπαμε … θα επικροτήσουμε την όποια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση να γίνει το έργο που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας.

 

Δεν είναι θετικά όλα αυτά αλλά δυστυχώς είναι η κατάσταση που βιώνουμε.

 

Τέλος ξαναλέμε ότι δεν μας χαρίζει κανείς τίποτα, δεν θέλουμε κάτι που δεν δικαιούμαστε, δεν θεωρούμε ότι στην ακριτική όμορφη περιοχή μας τα παιδιά μας έχουν λιγότερα δικαιώματα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;