Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΦΟΡΑ


Ίσως δεν το φανταζόμασταν, όμως οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει ενεργά στη μείωση των δασικών πυρκαγιών, τόσο μέσω της πρόληψης όσο και με την έγκαιρη προειδοποίηση των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση φωτιάς.
Διάβασε παρακάτω τους 5 μύθους γύρω από τη φωτιά και πάρε τα μέτρα σου για να μη δούμε τα δάση μας να γίνονται στάχτη!

Μάθε κι εσύ για τους μύθους που …ρίχνουν λάδι στη φωτιά

Για όλα φταίει ο “κακός εμπρηστής”.Αυτό δεν ισχύει αφού πάνω από το 40% των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα οφείλεται στην ανθρώπινη αμέλεια και όχι εμπρησμό.
Αποκλείεται να συμβεί σε μένα...Κι όμως, ακόμα και αν αισθανόμαστε πολύ «ειδικοί» ή «έμπειροι», ένα αναμμένο τσιγάρο, μια ψησταριά, μία μικρή σπίθα από εργασίες αρκεί για να κάνει στάχτη ένα δάσος.
Το Κράτος φροντίζει τα πάντα για τις πυρκαγιές.Το Κράτος έχει βασικό ρόλο στον περιορισμό μιας πυρκαγιάς, όμως η πρόληψη, που είναι σωτήρια για τα δάση, είναι στα χέρια μας.
Και να καεί μια περιοχή, πάντα μπορεί να γίνει αναδάσωση.Λάθος! Για τεχνικούς, επιστημονικούς ή οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να αναδασωθούν όλες οι περιοχές. Εξάλλου, η αναδάσωση είναι πρακτική αποκατάστασης και όχι πρόληψης.
Η φύση αργά ή γρήγορα θα επουλώσει τις πληγές της.Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές, η βόσκηση στα καμένα και η διάβρωση, εμποδίζουν τη μεσογειακή φύση να αναγεννηθεί φυσικά και υπάρχει κίνδυνος ερημοποίησης.

Πώς μπορείς να μάθεις αν ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή σου είναι υψηλός;

Κάποιες ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλότερος από άλλες. Δες τον χάρτη πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς και μάθε σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος. Όσο για το τι πρέπει να κάνεις;Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές του WWF για να είσαι πάντα σε ετοιμότητα!

Τα μάτια σου 14!

Αλήθεια ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να συμβάλεις στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών; Ποιες εργασίες πρέπει να αποφύγεις την αντιπυρική περίοδο και πώς μπορείς να ενημερωθείς πότε υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αίτηση για χωριστή δήλωση συζύγων, έως 28η Φεβρουαρίου

Εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για την υποβολή χωριστών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος...