ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΟΡΔΑΝΑΣ ΣΑΒΒΙΔΟΥ
Από το 1982 έως την συνταξιοδότηση μου, υπηρέτησα σε διάφορες υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας στην Αθήνα και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.
Το 1987 ήμουν από τα πρώτα στελέχη για την ίδρυση του τμήματος προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας παρακολούθησα πλειάδα σεμιναρίων - από εξειδικευμένους επιστήμονες, που αφορούσαν στους λόγους της προβληματικής συμπεριφοράς και της νεανικής παραβατικότητας καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Το 2006 συμμετείχα στις νομαρχιακές εκλογές του νόμου Σερρών όπου και εκλέχτηκα νομαρχιακή σύμβουλος κατά τη περίοδο 2007 -2010.
Ολόκληρο το έτος 2009 υπηρέτησα τον θεσμό αυτόν από την θέση της “Αντινομάρχη Έργων και Υποδομών”.
Από 2007 έως το 2011 ήμουν πρόεδρος στο κέντρο πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών νόμου Σερρών.
Το 2010 εκλέχτηκα περιφερειακή σύμβουλος στο περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας.
Από το 2012 είμαι μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. και το 2015 μου προτάθηκε και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές.
Είμαι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. και έως σήμερα συντονίστρια της οργάνωσης μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Σιντικής.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
1. Η κατάσταση στο λιμανάκι στο χωριό Κερκίνη είναι άθλια και αντί για πόλο έλξης τουριστών αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο. Δεν θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας η άμεση λύση στο θέμα των αρμοδιοτήτων και η αναβάθμιση του τουριστικοτητας της Κερκίνης ?
Πράγματι η κατάσταση στο λιμανάκι της Κερκίνης είναι απαράδεκτη. Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφερειακής ενότητας Σερρών και ιδιαίτερα του Δήμου Σιντικής μένει αναξιοποίητο και σε κατάσταση που δεν τιμά κανέναν. Το 2009 εγώ ως αντινομάρχης ασχολήθηκα πολύ με το θέμα αυτό. Διαπιστώσαμε τότε ότι η αρμοδιότητα δεν ανήκε στην τότε νομαρχία . Ο τότε νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης εγγράφως και με επισκέψεις στο αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος ζήτησε να μας παραχωρηθεί η αρμοδιότητα για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται. Δυστυχώς μέχρι σήμερα το θέμα αυτό δεν λύθηκε . Θεωρώ όμως ότι με την τωρινή κυβέρνηση στην οποία έχουμε 4 κυβερνητικούς βουλευτές στις Σέρρες θα μπορούσαν να έχουν λυθεί τα θέματα αυτά. Θα ήθελα κι εγώ να μάθω τι ενέργειες έκαναν και ποια ήταν η απάντηση. Αυτό που χρειάζεται είναι να ασκήσει έντονες πιέσεις ο δήμαρχος προς την περιφέρεια και την κεντρική εξουσία. Αυτό δυστυχώς , όταν οι εκάστοτε δήμαρχοι ακουμπάνε στα βουλευτικά γραφεία , δεν μπορεί να γίνει. Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να είναι " απέναντι" στα κόμματα για να μπορούν να διεκδικούν για τους δημότες τους.
2.Στην περιοχή μας από το Νέο Πετρίτσι έως την Καστανούσα στερούνται οι κάτοικοι πολλά πράγματα που σε άλλες περιοχές εντός του Νομού είναι αυτονόητα. Πχ Δεν έχουμε κανένα Τραπεζικό κατάστημα.
Επίσης όμως ακόμα πιο σοβαρό θέμα είναι ότι δεν έχουμε σύνδεση με μέσο μαζικής μεταφορά με την πόλη των Σερρών ούτε καν με την έδρα του Δήμου. Έχουμε ένα δρομολόγιο τρένου το πρωί και ένα το βράδυ!
Δεν θα έπρεπε αυτά τα θέματα να είναι στο δημόσιο διάλογο ; Δεν ακούμε ούτε καν προτάσεις.
Για όλους εμάς που διαμένουμε στην περιοχή αυτό που αναφέρεται είναι η σκληρή πραγματικότητα. Φτάσαμε να λέμε ότι το να ζει κάποιος στις περιοχές αυτές έχει τεράστιο κόστος. Οι οργανισμοί ΔΕΗ- ΟΤΕ - ΕΛΤΑ έχασαν τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος σε βάρος των πολιτών. Το ίδιο και με τις τράπεζες. Θα πρέπει λοιπόν όλοι εμείς που ζούμε εδώ αν και πληρώνουμε τους ίδιους φόρους με αυτούς που ζουν στις πόλεις, να επωμιστούμε ένα επιπλέον οικονομικό βάρος. Τα θέματα αυτά άπτονται της κεντρικής εξουσίας αλλά χωρίς την πίεση των βουλευτών, δημάρχων , περιφερειακών συμβούλων και των δημοτών δεν θα μπορεί να αλλάξει κάτι.
3.Θα δούμε κάποια στιγμή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για τον Τουρισμό στο Νομό μας; Η περιοχή μας εδώ είναι η πλέον τουριστική του Νομού αλλά δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταια πολλα χρονια
Όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής , θα έπρεπε να υπάρχει στον δήμο ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και πάνω σ'αυτό να μπορεί να κινηθεί η εκάστοτε δημοτική αρχή για την εξεύρεση των οικονομικών πόρων για την υλοποίηση. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και επομένως τα χρήματα θα δοθούν εκεί που υπάρχει ετοιμότητα.
4.Πολλά χρόνια διαμαρτύρεται ο κόσμος για το άθλιο οδικό δίκτυο εντός και εκτός οικισμών (σε συνδυασμό με την έλλειψη ΜΜΜ το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό καθώς είναι σαν αποκλεισμένη η περιοχή μας) και για τα προβλήματα του ΚΥ Ροδόπολης.
Έχουμε ανάγκη από λύσεις. Δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν διάφορα προγράμματα Ευρωπαϊκά που θα τα «τρέξουν» οι φορείς του τόπου με την βοήθεια των Βουλευτών ώστε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα;
4.- Το οδικό δίκτυο στο οποίο αναφέρεστε ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Βλέπουμε λοιπόν κάθε χρόνο να γίνεται μια κάποια συντήρηση , η οποία βεβαίως δεν λύνει τα προβλήματα που είναι πολλά. Μπορώ να πω με σιγουριά ως πρώην περιφερειακή σύμβουλος, ότι το ποσό που δίνεται κάθε χρόνο για την συντήρηση όλου του οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Σερρών είναι πολύ λίγο. Αυτό που χρειάζεται είναι δίκαιη κατανομή των πόρων που διαθέτει η περιφέρεια και όχι η διάθεση των για ψηφοθηρικούς λόγους. Τα ποσοστά του κυρίου Τζιτζικώστα στις Σέρρες είναι πολύ υψηλά και εφόσον μας θεωρεί δεδομένους δεν είμαστε στις πρώτες προτεραιότητες του. Θα κλείσω λέγοντας ότι οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν πολλά όταν στείλουν το μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι. Όταν απαιτήσουν δίκαιη ζωή για όλους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου