Η Γεωπολιτική του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία



Ο Διάσημος Ιταλός «Φιλόσοφος» του Ιταλικού ποδοσφαίρου Αρίγκο Σάκι (παραφράζοντας τα λόγια του Μαρξ «η θρησκεία είναι το όπιο των λαών») είχε δηλώσει «το ποδόσφαιρο είναι το όπιο των λαών».
Ο Αρίγκο Σάκι που λάτρευε το ποδόσφαιρο (ήταν για πολλά χρόνια πωλητής παπουτσιών) ταύτισε το ποδόσφαιρο με τη θρησκεία.
Όντως το ποδόσφαιρο είναι μια πανθρησκεία που ενώνει ευλαβικά στις εκκλησίες (ποδοσφαιρικά γήπεδα) τους πιστούς όλων των θρησκειών.
Έτσι ακριβώς όπως τα γεωγραφικά κέντρα των θρησκειών (Βατικανό, Πατριαρχεία, Μέκκα κ.λπ.) είναι στην ουσία κέντρα πολιτικής εξουσίας και ισχύος και υπόκεινται στην μελέτη της Γεωπολιτικής Επιστήμης (Γεωπολιτική: η επιστήμη που μελετά τις επιδράσεις της Γεωγραφίας – ανθρώπινης και φυσικής – στις διεθνείς σχέσεις και την διεθνή πολιτική).
Έτσι και η πανθρησκεία του ποδοσφαίρου έχει την γεωπολιτική της διάσταση. Το Μουντιάλ της Ρωσίας – όπως και όλα τα Μουντιάλ – που είναι ο «Ιερός τόπος προσκυνήματος» των εκατομμυρίων φιλάθλων έχει και αυτό την γεωπολιτική του «κάτοψη».
Είναι μια αρένα στην οποία συγκρούονται τεράστια συμφέροντα οικονομικά και πολιτικά (δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς πολιτική) με στόχο το τρόπαιο που είναι τα μερίδια αγοράς των πολιτών – καταναλωτών.
Είναι το ακριβότερο Μουντιάλ στην ιστορία με το κόστος διοργάνωσης να φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το Μουντιάλ απουσιάζουν 3 παγκόσμιες υπερδυνάμεις.
Οι ΗΠΑ, η ΚΙΝΑ και η ΙΝΔΙΑ με πληθυσμό περίπου 2,6 δις κατοίκους (το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού). Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (πρώην τομεάρχης της KGB και υπάλληλος της Νέας Τάξης πραγμάτων η οποία διέλυσε την Σοβιετική Ένωση) μέσω της άρτιας διοργάνωσης θέλει να προβάλλει την ισχύ και υπεροχή της Ρωσίας έναντι των ανταγωνιστών της. Θεωρώντας ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου «καθρεπτίζει» την ευημερία και την δύναμη μιας κοινωνίας η επιτυχία της Ρωσίας να φθάσει για πρώτη φορά στους 8 της διοργάνωσης σημαίνει και την άνοδο του επιπέδου της Ρωσικής Κοινωνίας.
Η τάξη είναι υποδειγματική σε όλη την διάρκεια των αγώνων (αυτό δείχνει την αποδοχή των Ρώσων πολιτών στο σύστημα Πούτιν) αφού απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία Χούλιγκανς σε όλους τους χώρους της Διοργάνωσης.
Η άψογη φιλοξενία των πολιτικών ηγετών αλλά και των φιλάθλων των χωρών που συμμετέχουν δείχνει τον υψηλό δείκτη φιλοξενίας του Ρωσικού λαού και την αποδοχή της παγκοσμιοποίησης.
Προβάλλεται συνεχώς η πολιτιστική κληρονομιά της Ρωσίας από το 900μ.Χ. μέχρι σήμερα για να δείξει το ιστορικό «βάθος» της χώρας. Οι φτωχοί και οι επαίτες έχουν εξαφανισθεί από τους δρόμους και αυτό θέλει να δείξει το υψηλό επίπεδο της Ρωσικής οικονομίας που έχει μειώσει δραστικά το επίπεδο της φτώχειας. Έχουν αποκλειστεί οι περισσότερες «υπερδυνάμεις» του ποδοσφαίρου (εκτός Γαλλίας, Αγγλίας) πράγμα που δείχνει το «δημοκρατικό» προφίλ διακυβέρνησης που επιτρέπει σε δευτεροκλασάτες ποδοσφαιρικές δυνάμεις (Κροατία – Βέλγιο) να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το Ιερό Δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου.
(Ιερό Δισκοπότηρο: είναι το σκεύος που χρησιμοποίησε το Χριστός στον μυστικό δείπνο το οποίο δόθηκε στον Ιωσήφ της Αριμαθείας και εκεί συγκεντρώθηκε το αίμα και ο ιδρώτας του Ιησού την ώρα που τον κατέβαζε ο Ιωσήφ από τον Σταυρό).
Οι χορηγοί του Μουντιάλ που είναι οι διάφορες πολυεθνικές εταιρείες με πρώτες τις εταιρείες του τζόγου έχουν στήσει «χορό» διαφημίσεων με στόχο τα πορτοφόλια των εκατομμυρίων θεατών του Μουντιάλ που πρέπει να γίνουν καταναλωτές των προϊόντων τους και φανατικοί παίκτες του τζόγου ώσπου να καταντήσουν προλετάριοι.
(προλετάριος: λατινικός όρος που σημαίνει τον πάμπτωχο Ρωμαίο πολίτη χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο – ούτε καν τα ρούχα του – που του έχει απομείνει μόνο το σώμα του το οποίο μπορεί να διαθέσει προς εκμετάλλευση).
Φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το Μουντιάλ η Νέα Παγκόσμια Τάξη που το εξουσιάζει. Το έπαθλο (κύπελλο) του Μουντιάλ είναι πιστή αντιγραφή του Πύργου Μπαϊτερέκ που βρίσκεται στην είσοδο της Αστάνας.
Συμβολίζει το δένδρο της ζωής στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το αυγό του πουλιού της Ευτυχίας που σηματοδοτεί την αρχή της ζωής (συμβολισμός από το αρχαίο θεοσοφικό Βαβυλωνιακό σύγγραμμα ΚΑΜΠΑΛΑ). Το αυγό είναι ο «μπάλα» του ήλιου που λατρεύονταν σαν ζωοδότης θεός απ’ όλες τις αρχαίες θρησκείες.
Το τηλεοπτικό σποτ του Μουντιάλ είναι ένας ύμνος για την ΑΣΤΑΝΑ. Το σποτ περιέχει σχεδόν όλα τα μασονικού συμβολισμού κτίρια της Αστάνα. (Της Μασονικής Πρωτεύουσας της Νέας Παγκόσμιας Τάξης). Από την Πυραμίδα της Ειρήνης – αντιγραφή της πυραμίδας του Παντεπόπτη Οφθαλμού – μέχρι την διακόσμηση στην αίθουσα της όπερας.
Περιέχει επίσης την Τρόικα (τρία κόκκινα άλογα) και φυσικά τις μασονικές κολώνες που κρατούν όρθιο τον κόσμο. Η Αστάνα είναι χρισμένη τον 21ο αιώνα στο κέντρο μιας άνυδρης στέπας στο Καζακστάν από τον Μασόνο – μέλος του Τάγματος της αξίας – Άγγλο αρχιτέκτονα Βαρώνο Νόρμαν Φόστερ.
Ο Νόρμαν Φόστερ έχει κατασκευάσει το Γουέμπλεϊ το Καμπ Νου και έχει αναλάβει την ανάπλαση του Ελληνικού.
Το σποτ δείχνει την υποταγή της διοργάνωσης στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας που ελέγχουν το ποδόσφαιρο.
Ο χρόνος έχει κυλήσει και το τέλος του Μουντιάλ πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς και φυσικά ένα ερώτημα βρίσκεται στα χείλη όλων των φιλάθλων «και μετά τι θα κάνουμε χωρίς Βαρβάρους;»

Πηγη::  www.georgiouclub.gr

Σχόλια

  1. Προσφέρουμε πίστωση μεταξύ ατόμων.
    Πάρτε το δάνειο σας χωρίς άγχος,
    Επικοινωνήστε μαζί μας:
    Αριθμός WhatsApp: +33 780 72 52 69
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Axabanquebelge@outlook.fr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιηγηση τρουφας στα Ανω Πορροια

Πότε έκλεισε το παλιό κατάστημα της οικογένειας Φυντανίδη πριν τη μεταφορά του στην πλατεία της Ροδοπολης;

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θέλει να διαχειριστεί το άχρηστο τροχαίο υλικό, την αναμένουμε και Ροδόπολη ;